Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våren intåg i kylflor


Våren intåg i kylflor

/Vänta barnen måste leka där det vackra föds/

Fiolens spel med bäck som spelar under flaken
felan, tonklar sina strängar
Ljudande vacker
artrikedom vatten som land
klangrika

invid flöden, älvar skälvande öden

Vackert i kärlek som luriga ”livflöden” öden varsamt
”ljudrika” tonarts
lyssnar in i spelklangers tonspels klanger

I det djupa tonerna en skönhet på längtan som av sorg
djupet av svek naturen, vänta, barnen måste leka vackra föds

Klanger i gråa som skönjande gröna
Vårliga
strån ljuva befruktas dunlikt
varma kläder som skor säkraste ännu
*Våren intåg i sin kylflor*

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-04 08:49



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vackert skaldat om en ovanligt kylslagen vår. Allt verkar bli sent i år, likväl är pollenkornen ute och far och sätter sig i näsor, de lymlarna.
2023-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP