Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tempot

 

Vad spelar det för roll att du klarar av ditt arbetsliv men förlorar din själ och blir utbränd?
Det kommer en dag då du inte kan springa ifrån din utmattning längre. Det kommer en dag då stressen äter upp dig innifrån och kollapsen är ett faktum. Välfärdssamhället visar ingen empati och tar ingen hänsyn till din bristfälliga livskvalité för det är bara så maskineriet måste fungera och de som inte klarar av tempot måste ersättas av funktionella, glada och starka arbetsenheter för friska och effektiva ska alla människor vara i det härliga lyckliga samhället.
Vad spelar det för roll om du klarar av ditt arbetsliv men förlorar din själ och blir utbränd?
Vad spelar det för roll om att du har en lyckad fasad utåt men inuti skriker du av stress och utmattning, vrede och hat? Samhället är en slavkoloni i vilken människor går under.
Samhället är ett helvete som man bör undvika att utsätta sig för. Mörkret slukar och sväljer dig i ett nafs och kom inte dragandes med ditt patetiska snack om kärlek, sanning och rättvisa. Den som är starkast och bäst ska alltid belönas och premieras så att vi kan sola oss i glansen. Det håller inte att vara sjuk och svag. Det gäller att hänga med i tempot.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-06 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP