Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Politik och religion i ett nötskal.


Låt den sanna rösten höras.

Världen styrs av idioter, vi andra naiva människor står bredvid.
Önskar att våran tro, våran riktning i livet skall ta vid.
Sväng vänster, höger, eller dansa centralt.
I maktens namn står politiken.
Kasta stenar, göm dig, eller kämpa verbalt.
I livets dans blir alltid någon besviken.

Det sitter i summan, hur mycket makt vi tillämpar världen,
ett penningvärde före mänsklighet och resonans.
Låter dom högre styra, likt marionetter utan romans
Låter dom oss dansa denna förkastliga dans.

Vi sätter livet till , förlitar oss på löften ifrån lögners hals
Vi sväljer deras lönndom och dansar dess vals.

När skall vi få nog, när skall detta upphöra.
Jag har dansat mig trött, orkar inte i dansen längre föra.

Musiken i sången fortsätter att göra mig besviken.
Låt oss om då förfalla till den tystnande musiken.




Övriga genrer av Frostheim
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-04-07 06:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Frostheim
Frostheim