Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla måste vara glada

Det var en tid på 50- och 60-talen då det fanns en oskriven lag på att man skulle vara glad, stark, duglig och lyckad som människa och medborgare. Levde man inte upp till dessa krav och förväntningar så var man en dålig och totalt misslyckad person som måste mobbas ut och kanske till och med tas in på mentalsjukhus för lobotomi och tvångssterilisering. Det var naturligtvis en väldigt destruktiv mentalitet men då tyckte man att det var helt och hållet naturligt och rätt. För inte kunde man ha en massa svaga och deprimerade människor gå omkring på gatorna och ha dåligt inflytande på alla friska, rättskaffens och hederliga svenska medborgare. Leve Sverige hurra hurra hurra!




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-07 16:20



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Glädjefascismen frodas även i våra dagar. För att inte tala om den ihåliga tvångsoptimismen.
2023-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP