Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åren går

Åren går. Man kommer varje dag med matematisk säkerhet närmare döden. Så är det bara, det är ingenting att grubbla över. Jag mötte en vaken och inte stressad och trött människa idag vilket tillhör sällsyntheterna.
50 procent av samhället är diaboliskt och 50 procent gudomligt. Världen är som fartyget Titanic när det har smällt in i isberget. Panik. Likgiltighet. Vissa hjälper varandra medan andra är totalt egoistiska. Moder Jord får inte plats på intensivvårdsavdelningen. Någon har glömt henne i en korridor med rätt så svåra inre blödningar. Men jag har ju 7 olika underbara strömningstjänster och ett oändligt internet. Och nytt härligt hus med swimmingpool. Och ny flott bil. Och ett bra välbetalt jobb, fru och tre snälla ungar. Huvudsaken i livet är ju så klart att man själv och ens familj har det bra. Det är helt OK och normalt att vara ego för det är väl alla innerst inne. Jag tycker att vi lever i ett bra samhälle. Naturligtvis så ska det löna sig att vara smart och framgångsrik och duktig på alla sätt och vis. Jag gillar människor som vill något bra. Som vill framåt och tar för sig. Men hallå klassklyftorna genererar hat och våld.
Är du vänsterpartist eller? Nej bara medveten och klarsynt. Åren går. Man kommer varje dag med matematisk säkerhet närmare döden.
Fattiga och rika alla ska vi dö och möta Gud.
Alla ska vi bli bedömda utifrån hurdana vi har varit mot andra människor. Har vi varit goda eller onda? Ska vi bli tvingade att ta hissen ned till helvetet eller hissen upp till himmelriket. Eller ska vi stanna i ett tillstånd av limbo?
Vad vill vi och hur ska det bli? Det är upp till oss själva att välja sida. Ond eller god. Sovande eller vakna. Jag träffade en vaken och inte stressad och trött människa idag vilket tillhör sällsyntheterna. Jag såg mig själv i spegeln och jag såg ett par sprudlande glada ögon fulla av busiga upptåg. Jag såg människor i skriande behov av kärlek.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-18 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP