Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Qvinnokarlen


Mannen är numera ingen klippa
Det epitetet vill han gärna slippa
Mer lik Sokrates grälsjuka fru Xantippa
Som med det manliga släktet banden ville klippa

Kanske visar han mer av sin rätta natur
Är som ”en fröken” och blir lättare sur
Beter sig alltmer sällan som en brölande tjur
Nej liknar mer ”en liten flicka ” än ett djur

Nej mannen vill inte vara någon klippa
Det epitetet vill han gärna slippa
Han är känslig som ”en fröken” och rodnar lätt
Och som om detta inte vore nog

Tar han fram sitt luktsalt för att slippa svimma
Som om den mannen hellre varit qvinna




Bunden vers (Sonett) av Lottie Ålhed VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-04-21 08:08



Bookmark and Share


  Månfare VIP
vad menas egentligen när man skriver "qvinna"?
2023-04-24

  OBlakho
Genom att använda mannens språk också, mycket bra! :)
2023-04-21

  Öknens Ros VIP
Fyndigt skrivet!
2023-04-21

    Lena Staaf VIP
Kul text som skojar med både mansrollen och den tidigare kvinnorollen.
2023-04-21

  Kungskobran VIP
Underbart roligt, bokmärkes
2023-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP