Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ens vän som behöver tid i omsorg


Ett barn

Före skrift
Den här skrivelsen går att tänja långt; men inget barn ska befinnas som ett som inte kan säga ifrån och bara blir utnyttjad. Barnen måste få lära sig att sätta gränser och något av det jag menar. Och ett tryggt barn som får vara barn vara medräknad i sin familj som omgivning lära sig livet som sådant.., sådana barn
(förhoppningsvis alla) kan även sätta gränser i situationer på blandat.
***
-Kändes på upplevelser som i en lämnad när en som mest behövde omhuldas i trygghet. Dörren som likt stod öppen; där av en talare bryskt tryggheten som stängdes av. Talaren hade iklätt sig som i domare rollen skrämmande upplevelse för ett barn.
—Ett barn som i uppväxt behöver få känna trygghet älskas i sin barn som tonårstid kunna få vara en trygg människa. Moderligt (fäder som mödrar) behövs en omsorg, stödjas som omhuldas igen och igen.
—Älskat barn vet hur man ska älska (fin mot sin medmänniska) som har fått dryfta sina frågor med en vuxen förebild. Tid i omsorg dörrar öppna än som stängda men ett barn i trygghet ger aldrig igen. Barnen behöver ständigt att bli och få känna sig älskad.

Inget bättre finns än att ge ett barn i sin närhet trygghet och som sin vän.

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-24 11:18



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Det här är så oerhört bra och angeläget. Så många barn som inte är älskade och, vad värre är, misstänkliggjorda, utsedda till syndabockar av folk som bara inte orkar göra sig omaket att försöka förstå.
2023-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP