Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu


Och träden! Dessa
flödande kaskader

som vore pupillernas
brunnar inte djupa nog
för dessa grönskande
springkällor

som att översköljas
av lövens frasande färg
av dessa framporlande
sidenstycken

sprungna ur den grova barken
och den svarta mullen
ur de hemlighetsfulla
fuktiga djupen

Ännu skimrar grenverket igenom
svagt, men fullt tydligt
som varpen
i en oavslutad vävnad

Ännu har vi inte nått
vattendelarna

Ännu är tiden i sitt
vardande




Fri vers (Fri form) av afftanten
Läst 68 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-24 22:06



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Härligt "frasande" och "framporlande" färg och känsla för naturskiftningar.
En raktigenom magnifik poetisk betraktelse. Bokmärke.
2023-05-08

  afftanten
Lustverket; min egen favorit. Bygger på en oslagbar upplevelse
2023-04-25

  Lustverket VIP
Pang, riktigt bra, där satt den.
2023-04-25

  Ulf Carlsson VIP
Hoppets evangelium!
2023-04-25
  > Nästa text
< Föregående

afftanten
afftanten