Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns någon då


Fönster
öppna mot sommarnatten
vatten glittrande,
turkosblå
himmel, sommarnatts himmel

Förr
hördes ett dragspel
i sommarnatten

Fönster
öppnade mot sommarnatten
gardiner fladdrande
ett skratt
fladdrar bort i sommarnatten

Röster
brinner i natten,
klingande röster
långt borta iskalla
röster

som is i kristallklara natten

Gardiner fladdrade
i kristallnatten

Hur många hundra gånger till
Hur många hundra år till
Hur många nätter

Var finns vi då

Finns någon då som skrattar
i sommarnatten

Har de fönster att öppna




Fri vers (Fri form) av afftanten
Läst 61 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-24 22:19



Bookmark and Share


  afftanten
Rostspik, tack för synpunkter Associationen är i allra högsta grad medveten
2023-04-26

  rostspik VIP
"Kristallnatten" ger måhända oönskade associationer.
2023-04-26

  afftanten
Tack Ulf för värdefulla synpunkter Jag använder språket "på känn", nu har jag även fått lite "teori".
2023-04-25

  Ulf Carlsson VIP
Sammanhållen reflektion om tidens tempus.
Fönstrets fråga om futurum.
2023-04-25
  > Nästa text
< Föregående

afftanten
afftanten