Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsten att smyga in feministisk propaganda i en liten harmlös dikt


Sjökvinnsmannen spanar mot horisonten

En strömlinjeformad Nato-kryssare
med välkamoflerade kärnvapen
bordar Göteborgs hamn
vid Stigbergstorget

Sjömanshustrun*
blickar långt över kryssaren
för att speja efter faror
vid horisonten

De är närmare än hon tror!

 

* den staty som Gerd Brantenberg kallar sjökvinnsmannen. Han som med längtan och trånad i blicken spanar efter sin älskade sjökvinna som är ute på havet tillsammans med andra sjökvinnorna för att fånga fisk.




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-25 23:16



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Många krutdurkar i den dikten!
2023-04-26

  Eva Helene VIP
Tänkvärt.
2023-04-26

    Lena Söderkvist VIP
Ett politiskt ställningstagande finurligt inbakat i poesi, kan tolkas både som Nato-nej och feministiskt.
2023-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP