Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsten att smyga in ett politiskt budskap i en liten till synes harmlös dikt


Sjömanshustrun spanar i blindo

En strömlinjeformad Nato-kryssare
med välkamoflerade kärnvapen
bordar Göteborgs hamn
vid Stigbergstorget

Sjömanshustrun
blickar långt över kryssaren
för att liksom varje förnuftig svensk 
speja efter faror vid horisonten

De är närmare än hon tror!

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-26 02:47



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Varifrån kommer farorna? Inte alltid så lätt att veta.
2023-04-26

  SatansSon VIP
riktigt bra.
2023-04-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, mycket bra.
2023-04-26

    Sefarge VIP
Och ovanför himlen
spanar Tor ännu på
sin Asa-tron.Trots
sekler av Kristenhet?
2023-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP