Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det snurrande höghastighetssamhället

Det snurrande höghastighetssamhället
har varken tid eller råd med svaghet.
Maskinen bara måste fungera
och dom som inte orkar och förmår
förvisas ut i en existens av ingenting.
Man intalar sig att allting fungerar
därför att det måste fungera helt enkelt.
Tänk positivt och optimistiskt.
Sluta självömka dig och var stark glad.
Var som dom andra så kommer allt att
gå bara bra och känn inte efter så mycket.
Det snurrande höghastighetssamhället
har varken tid eller råd med svaghet.
Jag kräks på nätterna av min superstress
och mitt trötthetssyndrom tar livet av mig.
Jag jobbade inom hemtjänsten och
sprang runt som en manisk zombie
tills jag kollapsade och min chef och
mina arbetskamrater visade inte ett uns
medkänsla, respekt och förståelse.
Maskineriet bara måste fungera och
dom som inte orkar slås ut medan
dom välbetalda politikerna förnöjsamt
berömmer varandra och sig själva.
Låt regeringen och riksdagen arbeta
i hemtjänsten, skolan och vården
några år så kanske dom vaknar.
Det snurrande höghastighetssamhället
har varken tid eller råd med svaghet.
Jag har bara inte energi till att åka och
handla idag, kan inte visa mig för folk
så det blir pasta med ketchup idag igen.
Mina barn orkar inte med mig och inte
jag själv heller, jag är slut som människa.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-27 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP