Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olof Palme var min allra bästa vän

 

Jag sprang uppför Mount Everest en gång. Utan syrgas. Det var lätt som en plätt.
Jag spelade också huvudrollen i en film av Ingmar Bergman, innan jag ens var född.
Det är jag som är Jesus Kristus frälsaren
som har kommit för att frälsa världen, men
jag blev istället häxmästare i ett satanistiskt MC-gäng i Huddinge samtidigt som jag predikade i Pingstkyrkan att Riksbanken
måsta höja styrräntan vilket dom också gjorde.
1945 i början av juni så var det jag som var Överbefälhavare för dom allierade styrkorna. Winston Churchill målade av mig där jag stod naken på Omaha Beach och skottsalvorna skrek runt huvudet samtidigt som jag var trippelspion åt Kina, Sovjet och USA.
Mamma tappade mig alltid i golvet när jag var liten vilket ledde till att det blev högertrafik i Sverige samtidigt som Nacka Skoglund trollade friskt på vänsterkanten på Råsunda samtidigt som jag stod i kö för att köpa korv då jag träffade min fru Bertil. Hans Majestät Konungen vigde oss och vi var så höga på LSD och vi bosatte oss i San Francisco samtidigt som Janis Joplin slog igenom och det var High Life dygnet runt. Olof Palme var min allra bästa vän. Vi sprang och plockade mycket kantareller tillsammans och det var jag som bestämde Sossarnas politik. Min starkaste sida är ödmjukhet, lågmäldhet och att alltid säga sanningen hur obeskrivligt obehaglig den än är.

Hörru Hasse vet du i fall att nattsköterskan har kommit än? Jag behöver några sobril och extra sömntabletter. Detta är Psyk Avdelning Glada Lärkan och jag står på tvångsvård. Jag har inte den blekaste aning om hur länge som jag har varit här. Jag har överhuvudtaget ingen aning om någonting. Det började med en allvarlig psykos när jag var sjutton och sedan har det bara stormat på. Synd att Statsministern skulle bli mördad. Imorgon så kommer Joe Biden hit. Vi ska tala anfallsstrategier och äta sju sorters kakor. Hasse och Tage var här igår. Härliga grabbar. Nu kommer nattsköterskan. Vi hörs.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-04-28 00:05



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fantasi saknar du då inte. En läsning som innehåller det mesta, satiriskt och ironiskt, med en humor som får en att undra var allt kommer ifrån.
2023-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP