Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår Jord

Vår lilla planet
är unik, så vitt man vet
i universums tomma intighet.


I rymdens kalla eter
en livets juvel ibland planeter
där åkergrödan styrs utav Demeter.


Vi borde ansvara
och försöka att bevara
vår lilla gröna Jord, den underbara


Svårt för oss förstå
att jorden som vi trampar på
en dag skall uppslukas och förgå


För när solen i sin expansion
sväller ut och ökar på sin ackretion
vår jord har nått sin slutstation


Mot detta finnes ej försvar
av jorden kommer blott att finnas kvar
en utbränd himlakropp - utan cultivar.


Till utplåning fördömd
och i framtiden blott drömd
med en historia, totalt bortglömd

 

Anm.
Demeter - Grek mytologi, åkergrödans, sädens gudinna
Ackretion - Lat "tillväxt" - Himlakroppar främst gm gravitation
Cultivar - Int benämning på spec kulturväxter




Prosa (Novell) av Carl O Andersson
Läst 469 gånger
Publicerad 2006-08-13 16:42

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    NoMi F
Ja här finner jag en mycket
vacker budskapsrik dikt
Fint rimmat, innehålllsrik
aktuell-väldigt aktuell
Ja jag vill gärna bokmärka
denna text
Jag läser kärlek till våran
jord och alltet
Till liv
2006-08-26

  Bengt VIP
Tack även för ordförklaringarna!
2006-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson