Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Lyrik för dårskapens prisgivning


En despots villfarelse

Han har fått för sig att alla människor

Utom möjligtvis han själv

Är några sorters medeltidskrigare

Nu har han också börjat tro

Att alla som sitter vid ett skrivbord

Är några sorters skrivbordskrigare

Som utför en kamp och strid i tillvaron

Han anser att de ska avprogrameras

Och börjar bearbeta andra

Med cynisk konfrontation

Han tar till vapen mot oskyldiga civila

Och han söker efter bevis för att kunna straffa

Vem som helst för förräderi ty vi ska vara som

Han resonerar jämlika Inför landets lagar

Han lever kvar i gamla tiders föreställningar

Fast tiden gått och förändringar skett

För despoter och krig finns det alltid tid

Resonerar han ansvarig som han är

Tiden börjar dock ta slut en vacker dag

För despoten som börjar bli gammal och sjuk

Och så småningom går han bort

Innan han hinner bli åtalad och dömd

I efterlivet blir han sedan bedömd

Som att ha åsamkat ondska genom villfarelse

Utöver det vanliga som blir hans eftermäle

 

Taleptox Skrev

Den 20230501

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-05-01 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP