Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Lyrik för dårskapens prisgivning


Vid landsvägen

Det åker förbi lastbilar, bilar

Motorcyklar, mopeder, cyklar

Det rider förbi hästar

Som lämnar spillning efter sig på landsvägen

Människor går förbi med hundar

En man cyklar förbi och pratar för sig själv

Han hörs genom ett vidöppet fönster

Postbilen lämnar post i brevlådor

Tre rådjur går förbi på vägen

Det blåser upp till storm

Och träden vajar i vinden

Det börjar regna och vattnet

Rinner ner för taket ner i stuprännor

Och vattentunnan blir full med vatten

Träden börjar få knoppar och blad

Gräset har växt sig längre

Jag sitter vid ett skrivbord

Och ser ut genom vårt fönster och

Jag ser hur världen ständigt förändras

Utan att jag kan påverka det

Det finns lite man kan göra

Utan att det blir etter värre igen!

Jag har förändrats under tiden

Och blivit ett år äldre än förra året

Vid landsvägen kan vad som helst hända!

 

Taleptox Skrev

Den 20230502

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-05-02 17:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP