Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dags att komma ut...


Truten

TRUTEN

Tänk om jag
skulle komma ut
och en dag
leva som en trut

Detta kan dock vara
både rätt så farligt
och svårt att försvara
Bäst att ta det varligt:

Att vara dragshowartist
eller kuplettcharmör
vore knappast trist
och ger ett gott humör

till både min själ
och dess publik
som jag vill så väl
och som är unik

Men om jag kom ut
och flög som en trut

vore jag nog
en politikerfjant
som satt och log
åt ointressant

svammel
som låter som
skrammel
och tystar dom

ensamma ord
som bor inuti vår
verkliga jord
och som fäller en tår

Så om jag vore en trut
skulle jag hålla min trut

och lyssna på ångestskrik
som får mig att drunkna
i den tysta självkritik
som dödar det unkna

och får mig att komma ut
ur min dumma trut

och sprida glädje ur sorg
och ringar på vatten
Dansa på gator och torg
och leva om natten

Om jag vore truten
skulle jag lägga mig platt
och kasta dumstruten
för att i tysthet inse att

jag både tänker och ler
och det finns så mycket mer




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-03 04:55



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Mycket snillrikt om truten - både att leva som och hålla...:-)
2023-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP