Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Lyrik för dårskapens prisgivning


Den förnuftiga utvecklingen

Bland cynismer och mytomanier

Håller inskränkhetens portar på att öppnas upp??

Genom yttrandefriheten släpps det också

Igenom en massa påståenden utan bevis

En människa menar på att mentalsjukhus

Ska öppnas igen för alla som inte

Tänker som denna människa

En annan människa tror att det handlar om

Att nervärdera och reducera

Andras värde till att bara vara löst folk

Utan namn och identitet släpps det loss

Och det efterfrågas efter anonyma vittnen

Med risk att öka på påhittade falska utpekningar

Ingen finns då att ställa till svars för en anmälan!

Hur ska man kunna vara anonym om man är döpt??

Bakom anonymitet lurar det sådant kan man tro

Som en del människor önskar ha i vårt samhälle

Skyddet för den enskilde individen håller på

Att luckras upp mer och mer med åren

Rädsla för att avslöjas och anmälas håller på att öka!

Vad ska man tro på numera om allt blir ifrågasatt?

Av cynismer och mytomaniers uppsåt ??

 

Taleptox Skrev

Den 20230503

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-05-03 07:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP