Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På landet

Koltrasten slår sina drillar

Värmepumpen droppar mot plast och makadam

Talgoxen tvittrar sitt titt-titt-da titt-titt-da

Norrsidan grävs upp och dräneras

Rådjuren rör sig längs skogens rand

Friggeboden får isolering och nya fönster

Påskliljorna blommar i ring

En altan planeras i läget sydväst

Fötter händer rygg söker gravens djup

Huvudet hålls högt i fågelsång

Sommaren som livets och längtans mål

glöms bort och förträngs på ett byggvaruhus

Koltrasten slår sina drillar

Gryningen fylls av fågelsång

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-04 05:14



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
huvudet hålls högt i fågelsång
. ja bra
2023-07-25

    Lena Staaf VIP
Ler lite sorgset mot denna dikt! Våren och sommaren som inte hinner njutas på grund av alla byggprojekt. Du skriver med glimten i ögat!
2023-05-04

  Lottie Ålhed VIP
Gillar denna dikts vardagliga ton och varierande innehåll. Humorn likaså.
Med sommaren som glöms bort på byggvaruhuset. Bokmärkes.
2023-05-04

  Lottie Ålhed VIP
Gillar denna dikts vardagliga ton och varierande innehåll. Humorn likaså.
Med sommaren som glöms bort på byggvaruhuset. Bokmärkes.
2023-05-04

  TrollTörnTrappan VIP
Påminner mig mycket om läget ute vid pappas sommarstuga. Uppskattar särskilt de bägge raderna som börjar med "Sommaren" och avslutas med "byggvaruhus".
2023-05-04

    Lena Söderkvist VIP
Låter väldigt mycket som en vår. Mysig i sig, men stressas bort i slarvig stil. Det gäller att kunna se den.
2023-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP