Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Lyrik för Dårskapens prisgivning


I en distans till skeendet

Vi lever inte längre tätt in på varandra

I en distans långt borta lever vi

Vi brukade umgås förr om åren

Men det gör vi inte längre på samma sätt

Vi har vuxit ifrån varandra när vi förändrats

Jämlikt lever vi långt ifrån varandra

På distans kan vi se varandra ute i periferin

I centrum härskar makten enväldigt

Vi finns ute i periferin maktlösa

Över skeendet parallellt samtidigt

Med allt som händer i vår omvärld

Långt ifrån varandra utan att

Man kan påverka utan att tillföra

Sådant som få vill veta av

Till det förflutna dväljs jag i en distans

Över det som hänt en gång i tiden

När vi brukade umgås i samma stad

Sedermera övergår vår längtan

Till en rofylld väntan i en distans

Med åldrandet kommer känslolivet

Tillbaka den dag vi kommer till insikt

 

Taleptox Skrev

Den 20230504

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 117 gånger
Publicerad 2023-05-04 12:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP