Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Lyrik för dårskapens prisgivning


Ett sandkorn i öknen

Makten fortplantar sig

Och breder ut sig

Om Ödmjukhet är ett

Sandkorn I Öknen

Tillit urholkas med

Maktberusning

I avgrunden syns vi

Nakna som nyfödda

En man har kört fast

I samma hjulspår

Hans maktutövning

Har förlorat fotfästet

Gentemot oss medmänniskor

Han ser svart i syner

När människor med annan

Etnisk bakgrund visar sig

Han framför inskränkt

Propaganda som ingen

Kan ta på allvar längre

Han vill åtgärda och

Ha mera makt

Det ser han som ett

Ultimatum för

Att inte förlora sin heder

Och nationella ära!

Om ödmjukhet är ett

Sandkorn i öknen!!

 

Taleptox Skrev

Den 20230504

<+>

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2023-05-04 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP