Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Lyrik för dårskapens prisgivning


En dag då tiden stannade

Ledigt spatserar en man gatan fram

Han har inga bekymmer alls

Livet leker i en vacker dans

Hans kära hustru har nyligen blivit havande

Och han har precis börjat på ett nytt jobb

Som VD för ett företag i byggbranschen

Flera fåglar flyger förbi ovanför honom

Och några måsar skiter precis

När dom passerar mannen på gatan

Hans kostym blir full av fågelskit

Axlar täcks med en hinna av skit

Och hans nyklippta hår stänks ner

Han tappar koncentrationen när han

Går över ett övergångsställe

Där kommer en bil med en onykter förare

Farandes i snabb hastighet och fart

Som kör på mannen i kostym

Han faller hårt mot marken och slår i

Sitt huvud i trottoarkanten

Och han dör på fläcken

Medans bil med förare smiter ifrån platsen

Olyckan förblev ouppklarad i all samlad tid

En dag då tiden stannade för en man!

 

Taleptox Skrev

Den 20230504

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2023-05-04 17:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP