Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det här blir toppen för Johan är en toppenkille

 

Pappa har begått självmord.
Han var en sån svikare och ett jävla
vrak så honom kommer vi inte att sörja.
Vad Johan verkar må bra trots allt, så glad
och så igång, det här kommer att bli toppen.
Livet måste gå vidare och vi är ju en så stark
och kompetent familj så vi klagar inte.
Vad Johan är duktig och stark, en riktig
toppenkille som det kommer att gå
bra för och vi har ju alltid Gud som
hjälper oss, allt kommer att bli toppen.
Man ska inte utsätta och skrämma ett barn
med sorg, vrede och annat farligt mörkt,
utan man ska i alla lägen beskydda det.
10 år senare: Men oj vad sjuk Johan är,
vad kan det bero på, vi har i alla fall
aldrig gjort något fel, det hävdar
vi alla bestämt, det måste vara
något rent genetiskt med Johan
för hans pappa var ju också sjuk.
Johans schizofrena psykos skrämmer
oss alla så, bäst att ta avstånd och
att lägga locket på, det här blir toppen.
Vad underbart skönt det är i alla fall
att vara människa och det ordnar sig
säkert med Johan som är en toppenkille
innerst inne och vi känner ingen skuld.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-05-06 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP