Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KONST SOM BETYDELSE FÖR DEN BETYDELSELÖSA MÄNNISKAN

Att den betydelselösa människan behöver
konsten som höjer hennes värde är förståe-
ligt, så dess investering av gamla mästare
kan vara god affär,men i övrigt är det oför-
ståeligt varför konst finns när verkligheten
finns som alltid är äkta nära inpå ännu så
länge.

När naturen en gång tagit slut kanske den
konst av naturskildrande motiv kan utgöra
ett arkeologiskt fynd för långväga rymdex-
peditioner från främmande art att få veta
hur jorden en gång såg ut varvid den kon-
sten kan anses vara ovärderlig som veten-
skap och inte som idag bara en ekonomiskt
spekulativ leksak att höja värdets status på
ägaren

-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 191 gånger
Publicerad 2023-05-06 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP