Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Passionerade nordiska nätter


Utan åsikter

En man jag träffade menade på

Att en människa utan åsikter

Är ingen riktig människa

Men stämmer det verkligen?

Han var av åsikten att jag inga åsikter hade

En kvinna jag träffade menade

På att jag inte stod för mina åsikter

Det var hennes åsikt om mig

Vilka åsikter frågade jag?

En man jag träffade menade på

Att människor tänker så olika

När jag sa min åsikt om den hemska

främlingsfientligheten och att jag 

inte gillade krig

Ifrågasatte han min uppfattning

Kan man inte vara en människa

Fast man inga åsikter har?

Visst kan man vara människa

Fast man inga åsikter har

Det är min åsikt om detta

 

Taleptox Skrev

Den 20230507

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2023-05-07 07:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP