Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Passionerade nordiska nätter


Anakronismer i en dikt

En man jag träffade 1991 menade på

Att jag var som en litterär figur ifrån

En roman skriven 1973

En man jag träffade 2003 trodde

Jag var med på 1200 talet

En man jag träffade 1986 tyckte

jag var som en italiensk kinaresenär

vid namn Marco Polo som levde

1254 till 1324 i Venedig Italien

En man jag träffade tyckte jag var

Som Don Quijote i romanen

Av Cervantes med samma namn från 1605

En man jag träffade tyckte jag var

Som en litterär figur ifrån en roman

Av Robert Musil från 1930 som heter

Mannen utan egenskaper

Det var dessa egenskaper och

associationer de

Människorna såg i mig

Vad ser du för något?

 

Taleptox Skrev

Den 20230507

<+>

  




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2023-05-07 10:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP