Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lönerna kan uppgå till tiotusentals euro.


European Centre for Cyber ????Security i Rumänien invigdes.

 

Det nya europeiska centret för cybersäkerhet, som öppnades på tisdagen i Bukarest, kommer att fungera som en sköld mot cyberattacker. Härifrån kommer alla snabba ingripanden i händelse av ett hot att samordnas och miljarder euro som sätts på prov av EU-kommissionen på detta område kommer att hanteras. Centret, där 14 specialister nu arbetar, behöver dussintals IT-proffs, som kan tjäna från några tusen till tiotusentals euro.

Det nya europeiska cybersäkerhetscentret började fungera i en byggnad vid Polytechnic University i huvudstaden. Men början är blyg - centret betyder för närvarande bara ett fåtal utrymmen utrustade med datorer och 14 specialister som redan är anställda. Centret har en enorm roll – att förebygga och snabbt ingripa i händelse av en cyberattack, var den än sker i EU.

Roberto Viola, generaldirektör för DG Connect, CE: "Centret kommer att ha ansvaret för att få de nationella cybersäkerhetscentren att fungera och att säkerställa driften av nätverket. Det kommer att säkerställa driften av denna cyberskyddssköld på nivån för hela Europa."

Tjänstemän försäkrar att allt kommer att vara igång i september eftersom anställningen kommer att göras och inredningen kommer att slutföras på de två våningarna som kommer att upptas av centret.

 

Miguel Sancho, direktör för ECCC: "Vi behöver personal. Att anställa människor var möjligt först efter att vi hade vissheten om ett hus - från och med idag har centret ett hus här i Bukarest".

Det finns nu 50 lediga tjänster för IT-specialister och totalt ska 120 anställda nås under de kommande två åren. Lönerna startar från 3 000-3 500 euro för juniorer och når tiotusentals euro för seniornivån som handlar om till exempel artificiell intelligens och big data.

Det är också möjligt att arbeta på distans, men de flesta av dem kommer att behöva arbeta från huvudkontoret i Bukarest av säkerhetsskäl. Det finns redan specialister från fem länder, men tjänster är öppna för kandidater från hela världen.

Centret som Rumänien är värd för har också en viktig finansiell roll.

Mihnea Costoiu, rektor vid Politehnica-universitetet i Bukarest: "Centrumet kommer att förvalta flera miljarder euro från Europeiska kommissionen som syftar till området cyber - policyer och förvärv, och utbildning av specialister för hela Europa".

Nästan 50 miljarder euro tilldelas av EU-kommissionen till medlemsländerna för cybersäkerhet, under perioden 2021-2027.

Källa: Pro TV

Etiketter: cybersäkerhet,




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-05-09 18:57



Bookmark and Share


  Koloristen
Lita inte på EU/USA - de ljuger!
2023-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP