Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den jag ville vara

Nykläckta kulturtanter dansar runt mitt huvud
    hoppar kråka och pekar finger
        åt min vardag

Förr gav vårljuset kraft att fortsätta
  hoppet väcktes och så även min längtan
     att äga DET

.....att få äga min egna kofta och få dansa som en bland andra

Flackande ljus mot ögonlocken, pånyttfödda färger
   stingande vårgrönt, vita och blålila drömmar
     gult, solens färg som blomstrar

.....att få vakna ur den gråbruna vintersömnen och få dansa i stickade färger

Nu behövs en slägga, någon som ruskar denna restprodukt
  nedsläckt och dunkeltung
     ogenomtränglig

....dansa, tänd min låga, skaka mina axlar, tvinga mig att se - ljuset finns

I min garderob, längst in i hörnet, finns en blygsam kofta, maläten, blek,  illa medfaren, lånad och kvarglömd, en glimt, en spillra. Jag smeker den noppriga ytan, 
slår ner min blick, kinderna hettar. Den ville jag växa i, nu stoppar jag den tillbaka

Kulturtanterna dansar högt över molnen

 

 

 




Fri vers av LindaBirgitta
Läst 80 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-09 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LindaBirgitta
LindaBirgitta