Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SOLEN I HELVETETS FÖRGÅRD

Solen gör människan slampig,slö och vällustig,
dum och apatisk,precis som om det inte räckte
av naturliga skäl,utan att solen ska driva henne
djupare ner i slapphetens lealöst dallrande svål-
bad tills det kokta fläsket blivit stekt som i hel-
vetets ångande förgård däri bakteriehärdarna
förökar sig likt löss.

Det sägs att solen gjorde Inkaindianerna galna
som slaktade sina barn till solguden och att
solens guld förbllindar människan.

I Alaska och grönland där klimatet skärper
tanken och hålla förståndet i trim finner sig
den mer karaktärsfaste sitt palats att låta sig
dväljas i balans med de fyra elementen som
inte riskerar bli offer för något värmeslag
eller förslöande av hjärnans tankeverksamhet
där det istället för salta bads pissljumma spad,
är mer hälsobringande och uppfriskande med
ett isbad vilket blir alla bakteriers död.


-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 170 gånger
Publicerad 2023-05-13 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP