Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känna tiden

På stranden ligger de
de tunga granit-blocken

Runt omkring
- den svarta sanden
omsluter
de röda jättarna

Skiffersanden
och det lena vattnet
- tar hjälp av tiden

Oräkneliga sekunder
minuter, dagar, eoner
Mjuk sand,
vatten,
och tid
En treenighet
- slipar den hårda graniten

En del strukturer blir borta
Många jämnas ut
En del, djupt gående
- blir till

När de svaga
mineralkornen försvinner
-träder en ny
granitpersonlighet
fram i ljuset

Tiden skapar, så långsamt
den nya blanka
lena
stenhuden

Min hand dröjer kvar
i en smekning över blocket

Jag kan känna
tiden
i mina fingertoppar




Fri vers (Fri form) av L Rubensdotter VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-14 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Rubensdotter
L Rubensdotter VIP