Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resande sten

Jag la den vattenslipade stenen på marken
ett minne och en talisman
under den blomstrande
vildapeln

Ingen går här
- bara fåren,
går långsamt betande
under det låga,
taggiga,
trädet
Men får bär inte stenar

Kanske regnet grävde lite sand
runt stenen
på hösten
Jämkade lite
dess position
på jordytan
Men regndroppar rullar inte stenar

Dock
stenen är borta
Vem är du
som tog den med?
Kanske skulle stenen någonstans
och du var bara en del
av resplanen

Det var inte din sten

Du var dens





Fri vers (Fri form) av L Rubensdotter VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-24 11:59



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Ett välfunnet slut om relationen mellan ett subjekt och ett objekt, som egentligen bör vara ett subjekt. Elegant! Den här typen av resonemang kommer människan allt närmre.
2023-09-24
  > Nästa text
< Föregående

L Rubensdotter
L Rubensdotter VIP