Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Passionerade nordiska nätter


På hemmet

Han tycker inte han har något

Vettigt att säga längre

Han har tystnat på äldre dagar

Annat var det förr när han var yngre

Då kunde han prata i flera timmar

Han har tappat gnistan numera

Det syns på ögonen som inte lyser längre

Han har tappat hörseln och fått sämre syn

Han har ledsnat på människor som måste

Ägna sig åt maktutövning riktad åt honom

Andra pratar ovanför hans huvud på hemmet

Och han sitter bara där och låtsas inte höra

Men han passar på att tjuvlyssna

På andras skitsnack och förtal

I sina minnen är han på en annan plats

I det förflutna som han gärna återkommer till

I sina minnen från sitt liv känner han sig

Levande och vid god vigör i själen igen

Kroppen hänger inte med lika bra som förr

Så småningom somnar han in en natt

Och andra människor fortsätter med sitt

 

Taleptox Skrev

Den 20230520

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2023-05-20 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP