Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Passionerade nordiska nätter


Det smattrar i natten

Maskingevär smattrar

Automatvapen avlossas

Granater faller och briserar

Flygplan släpper bomber

En kyrka, ett rådhus och en skola

Träffas och många civila dör

En familj tar skydd

I ett skyddsrum

Den forna tryggheten

Är satt ur spel för oskyldiga

De tvingas fly och flytta

till ett annat land

Där det råder fred

Där finns det gott om plats

För de som söker sig dit

Det händer sånt som ingen

Förstår sig på i krigstider

Men ändå görs det barn

I svåra krigstider

Soldater dör på krigsfältet

Några brinner inne

I en stridsvagn som beskjuts

Ett flygplan skjuts ner

Andra länder skickar

Material och förnödenheter

En del är oroliga för

att det ska eskalera

och blomma ut till ett världskrig

Rädsla för att atombomber ska användas!!

När ska detta vansinniga inferno ta slut?

 

Taleptox Skrev

Den 20230520

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 40 gånger
Publicerad 2023-05-20 15:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP