Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Passionerade nordiska nätter


En lyckad kväll

Jag blev avvisad för flera år sedan

Från en pub en kväll vid helgen

Jag gick ut själv en kväll

Till en pub i hopp om att träffa någon

Att samtala med en stund

Jag betalde inträde på 20 kr

Och gick sedan till baren och köpte

En öl på flaska och satte mig

Ner på en bänk vid utegård till puben

Efter några minuter noterade

Jag att en man stod framför mig

Han hade en öronsnäcka i ena örat

Det var en ordningsvakt från dörren

Han skrek åt mig att ställa mig upp

För att som han sa kontrollera min nykterhet

Han trodde jag var för onykter

Och att han skulle avvisa mig från stället

Jag hade bara druckit en halv flaska öl

Jag reste mig och då tog han livtag

På mig och en kollega till honom

Kom fram och hjälpte till

Och sedan avvisade de mig från nöjesstället

”Har du ringt Polisen?” frågade hans kollega honom

Sedan och vakten svarade ja

Jag ställde mig sedan utanför på gatan

25 meter ifrån ingången och noterade

Att några Poliser kom till puben

Jag vände mig om och gick sedan hem

Har inte gått ut på nöje mer

Än en gång sedan dess

Håller mig mest hemma istället

Skrev sedan några rader till Länsstyrelsen

Om att vakter borde ha en alkoholmätare

I sin tjänst för att bättre kunna kontrollera

Nykterhet bättre hos nöjesbesökare

Finns att köpa bärbara alkomätare

För att kunna ha bevis för sin uppfattning

Och kunna fria en oskyldig som inte är för onykter

Och vad är att vara för onykter

på en pub som säljer alkohol??

Hörde inget sedan mer om detta

En lyckad kväll som slutade med att jag

Sedan dess blivit nykterist

Jag tar inga droger heller av princip

Ikväll ska jag se på ishockey vm på tv utan alkohol!

Jag är en s.k. rak kant !!!

 

Taleptox Skrev

Den 20230521

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2023-05-21 09:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP