Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ditt psyke har kapsejsat

Om du råkar ut för en katastrof så är det första som du måste tänka på att alltid bemöta människor med ett glatt leende. Du måste till varje pris få det att verka som att allt är under full kontroll och att du mår bara bra. För folk kan inte acceptera någon som är svag och mår dåligt för så är det i samhället att man måste ge sken av att allt är lugnt så att ens omgivning kan känna förtroende och ge en sådan kärlek som är på deras friska villkor så att man kan ses och umgås alldeles harmoniskt som vanligt trots att du är mitt i en livstragedi och sitter på akutpsyk alldeles surrealistiskt psykotisk efter att din man har hängt sig i fredags och allt är skuld och skam och kaos. Man måste bjuda till lite och tänka positivt och optimistiskt manar din mamma på telefon och du går in till Doktor Nöjd som intygar att allt kommer att bli bra och att du är i en synnerligen allvarlig traumachock. Hans ögon är fulla av kärlek och acceptans och på avdelningen råder ett lugn efter stormen och en manlig skötare tar sig an dig med bästa omsorg.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-21 17:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP