Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Yooo!! Lena!! Lena Andersson!! This one is for you!


Jämt ska dom fattiga gnälla (grötrim)

 

Inga barn behöver svälta

om deras moder är vis

och på middagsbordet ställer

fram gröt eller, möjligtvis, ris

 

Hurra  för kolhydrater

som fås för billig peng.

Som mättar små krabater

när hungern blir för sträng.

 

Jämt ska dom fattiga gnälla;

om hunger och fattigdomsfälla.

Dom får väl ta sig i kragen!

Dom får väl fånga dagen!




Bunden vers (Rim) av Recycled Redhead 3.0 VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-05-25 18:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
!
I Stig Dagermans anda.
Politisk dagsvers.
Bugar och bockar.
2023-06-26

    Julia Engström
Bra skrivet!
2023-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Bananer, kanske, som en viss annan politiker.

Larz heter jag för övrigt.
2023-05-30

  Recycled Redhead 3.0 VIP
Lars Gustafsson; Ja, en undrar vad Lena Andersson har för middagstips till dom som inte har någonting?
2023-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Tredje världen kräver sin rättmätliga del.
Mao Tse-tung hade rätt.
2023-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Recycled Redhead 3.0
Recycled Redhead 3.0 VIP