Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill vara röd

Alla känner apan, men apan känner ingen.
Det kvittar hur många ord jag för höra
Jag ser upp till dig, men inte till den delen av mig.
Den delen är ganska ensam ibland.
Vatten är djupt, men du ser bara ytan, det är enklast så.
Kanske om jag står på tå, kan du se djupare då?
Nej, du ser bara blå, men mitt hav är faktiskt grå.
Jag väntar nog på nån som kan se, se grå och inte bara blå
Se någon som bara vill må, grå, blå eller varför inte röd?
Ja, röd vill jag va. Röd, det blir enklast så.
Om jag är röd, ser de inte längre blå.
Röd, då har jag inte längre en nöd. Nöd att ses som både grå och blå, för jag är endast röd. Kanske ändrar röd min död.
Men du ser mig bara som blå. Blå, vacker, vanlig, kanske en lite överskattad färg.
Hur kan du se mig som blå när min spegelbild är grå?
Men jag kan måla den röd, det blir enklast så. Röd, från min arm eller kanske från mitt ben.
Röd, ja, det blir min död.




Fri vers av Millie Stridsberg
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-05-31 02:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är röd. Punkt slut.
2023-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Millie Stridsberg