Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Göingeskogen

Jag har vandrat i Göingeskogen

Där jag sökte med känslorna vägen

Som ej bönderna skapat med plogen

För jag sökte en snapphanesägen

 

Där var mänskorna enkla och egna

Där fanns lugnet vid bäcken och gården

Men vid samtal så blev de förtegna

Och på natten gav mörkret mig orden

 

Han är död!

Han är död!

Uggle-Per ifrån Glimåkra socken

Han är död för de nackade tocken!

De är döda!

De är döda!

Det blev ödet för friskyttelekar

De är döda och hängdes i ekar!

 




Bunden vers (Rim) av Roggebogge VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-06-02 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP