Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


"Där rusets begär har format hjärnorna"

 

Djupt där i de tankar
som virvlade runt

inne i min hjärnas
mörkaste rum

ja de blev allt tyngre
dag för dag

och allt för ofta
gjorde de mig stum

som att göra en
resa i sitt inre

där jag så desperat
letade efter hopp

men så tog man
ändå ett steg tillbaka

för en svag
och sargad kropp

när jag vände mig
om i dörren

där jag nu begravt
det jag i hjärtat gömt

jag gick min väg
med många rädslor

mot den framtid
som jag alltid fördömt

så när jag tog
det första steget

vart än min resa
nu mig bär

jag såg ändå målet
där långt i fjärran

men själva resan
den började just där

jag ville ge mitt liv
en andra chans
och för alltid sluta
dansa denna dans
jag ville nu ta de chanser
jag hade bränt
när plötsligt insikt
blev mitt instrument

ja så släng nu flaskan
och sjung min sång
jag är ofta rädd
och natten är lång
för vi är många dårar
här under stjärnorna
där rusets begär
har format hjärnorna

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-06-07 13:18



Bookmark and Share


  Respons VIP
Sista strofen sammanfattar och komprimerar. Vackra rader med fina rim.
2023-06-08

    ej medlem längre
Klockrent upplägg, speciellt de två sista styckena tilltalade mig. Väldigt trevligt att följa texten i med din röst som ledsagare.
2023-06-07
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP