Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns inget att vara rädd för

i ensamheten
möter du dina demoner
öga mot öga

så tar du dom
i holmgång

på asfalten
lär du dig
ditt rätta värde

mörkret
finns inget
att vara rädd för där

makabra miljöer
eller ställen där
de låser dörrn

kvartar
gränder
lejonkulor

dårhus
bårhus


inte där heller

var där
köpte tröjan
som det heter

sen åkte den
i tvätten

fasorna
vilka de nu var
fanns liksom aldrig
i sinnevärlden

glöm
flabbarna, trutarna, torskarna

tillmät intet av värde
åt de som inte vet
värdets natur

kretsloppets vågskål
bryr sig föga om
sillstim i Lethe

livet är en rök
allt går mot stoft

molnen över
Dolomiterna
saknar minne

Rubin Carter
överlevde cellen
mästarhandsken
tar koryféernas
läktargarv på KO
i första




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 91 gånger
Publicerad 2023-06-19 21:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bobby Sands överlevde inte cellen...

Flabbarna är okultiverade EPA-traktor-dårar.

2023-06-20

  Ulf Carlsson VIP
Materialistiskt credo med den kryptiska formuleringen "kretsloppets vågskål".
2023-06-20
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP