Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi om kärleken


vad har du att ge
som ingen annan kan
fast bättre

vad har du att säga
som ingen annan kan
fast intressantare

vad kan ditt hjärta erbjuda
som ingen annan kan
som är mycket finare

du bär ditt emotionella baggage
din själ är ärrad
din kropp är sargad med sår och skorpor
den oskyldiga pojken
den hopplösa romantikern
har blivit en hopplös man

du hade goda intentioner
drömmar och mål
men du snubblade
föll ner i ett svart hål
du har fumlat i mörkret
vilsen i flera år

du brukade gömma dig bakom masken
alltid glad och skämtsam
nu har glöden inom dig slocknat
alla drömmar som levde
har dött

men det finns stunder
då det gnistrar till
pojken andas igen
men du vet
att du inte är gjord för kärleken
så den sargade mannen
lägger händerna kring halsen
och stryper pojken
tills han ligger livlös igen

för du vet nu
att inte finns någon plats
för någon som dig
det finns ingen
vars liv du kan berika
du tillför ingenting

så begraver du pojken
en sista gång
och sätter
punkt
.




Fri vers av Inadekvat
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-20 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Inadekvat