Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ändå är vi så unga

Min mamma
är mer nittio
än åttio
Själv
är jag mer sjuttio
än sextio

Nu ligger det
en kotkompression
under soffan
tillsammans med döden
och lurar

Ändå är vi så unga

Du har nyss fyllt tjugo
och stoltserar med kattglasögon
enligt femtiotalsmodell
Själv har jag stickade kortbyxor
och vadderade blöjor

Morfar och jag spejar på skator
som hoppar runt oss
som vilda utropstecken

Han säger:
”Om du kan smyga dig fram
till den där skatan
och strö lite salt på stjärtfjädrarna
så kommer den att bli så tam
att den kan sitta på ditt finger”

Tänk att morfar
är så gudalik

Han döljer ett leende
då jag försöker




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-06-22 11:42



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
en rolig morfar har diktjaget upplevt; du skriver det så bra, en klar hågkomst av barndom, magi och lek och samtidigt veta att man hunnit en bra bit över medelåldern...
2023-06-24

    Lena Söderkvist VIP
Fin och litet finurlig barndomsbild. Tänk om skatorna var korpar... Fast din morfar är säkert inte enögd, och din mormor heter säkert inte Frigg. Tror jag.
2023-06-23

    Lena Staaf VIP
Härlig text skriven med mycket humor och en smula oro. Bokmärker!
2023-06-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om olika åldrar och en klurig morfar.
2023-06-23

  Mats Edin VIP
Härlig att läsa, ett skillingtryck
2023-06-23

  TrollTörnTrappan VIP
Jo, man är ju också allt man varit, i minnen och på foton. Länge leve dina kortbyxor!!
2023-06-22

  Ulf Carlsson VIP
Rubrikens adverb, "ändå", är syntesen mellan då och nu.
2023-06-22

  Ulf Carlsson VIP
Rubrikens adverb, "ändå", är syntesen mellan då och nu.
2023-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP