Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ska vi ta en cykeltur?

Ska vi ta en cykeltur
till ett nattöppet café
nu när solen lockar asfalten till ånga

Följa havets vågor
över broar genom städer
till min tångbåtsbrygga

Smaka en vinddriven kopp te
med doft av gran
och barmarksyra

Tugga det bröd
som lagrat motstånd
längs en lantgårdstunga

Luta dig mot barkens boning
Vi är i goda händer
Tillbaka först när vinden vänder

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-06-26 19:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så härlig dikt! Här har jag hela tiden känt att din poesi är urstark: i målandet av bilder fyllda med små kontraster som i sin helhet får ögonblick i livet att framträda som magiska mirakel.
2023-07-01

    Lena Söderkvist VIP
Behagligt, somrigt.
2023-06-27

    Lena Staaf VIP
Somrig och lekfull dikt!
2023-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP