Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettdikt. Jag fick orden skogen, smidigt och mötet av Cikoria Blå. Jag vidarebefordrar orden möte, harmonisk och mord till TrollTörnTrappan.


Parasiten

Mötet mellan skog och människa

gör den ena sanerad och harmonisk

och den andre dränerad och tragisk

Ett smidigt litet mord

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-03 00:48



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Man behöver knappast undra vem som är den ena och vem som är den andra ;-) Ändå drivs min hjärna att finna motexempel, om än ojämförbara. Såsom när en människa fastnar i ett sugande träsk eller blir dränerad på sitt liv i någon tjärnmosse, medan skogen ser det som helt naturligt och inte rör ett barr för att hjälpa den drunknande...
2023-07-04

    Lena Söderkvist VIP
Kan bara sucka och hålla med. Vissa kan inte låta bli att dumpa skräp i naturen. Ett meningsfullt stafettbidrag. Hoppas att alla marodörer känner sig träffade nu.
2023-07-03

  Cikoria Blå VIP
Och jag som trodde att kärleken var ömsesidig...
...nä, vi är inte så varsamma med skogen vi människor, vilket du fint förmedlar här.
2023-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP