Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångvält

Bukowskis poesisyn
guts liv gatan rakt på
hästar fabriker råheten
som öppnade fönstren,
vädrade ut rosenstanken
från mysfascisternas
kvalmiga sirapshegemoni
nej jag vill inte ha eder
diabetesinducerande
Nalle Puh-värld

Strindbergs mullrande åskdån
slog krater av demokrati i det usla nästet,
i förtid åldrad och försedd med magkräfta
tog han sig an hela etablissemangsklabbet
från sedermera nazist-Hedin och Oscar II
till kyrkoherrar och Heidenstammare i
ekvilibristiska forsar utför Lessebopapperet

Cornelis visor
men snacka inte med mig
om Hönan Agda höhö
vi snackar tidlös skald här
Bellmans och Villons like
vill du höhöa buskis kan
du glutta Åsa-Nisse
eller dra fräck vits
för intresserad

Lemmy Kilmister
bistert ånglok som
hämtat kol i helvetet
dundrar fram högoktanigt,
gör processen mangelkort med
polerade pojkbandsspolingar
smörsångarna, de där tvålkopparna
som bokstavligen spottade på sina
bottenlurade fans

Sonny Barger
Credos From The Road
den enda självhjälpsbok
jag läst, men nu snackar
vi inte kickoff-nisse utan
fucking Hells Angels
amerikafinkan, vägarna,
vi snackar asfalt-hästkrafter,
inte indigoskimrande new age,
mantran på Lotta Engberg-nivå
eller coacharvoden på Swish

Stig Claesson
för den som kan se och
äger föreställningsförmåga
finns det rymder att upptäcka
i springorna mellan kärvkorta
meningar utan utropstecken,
säger mer om svunna Sverige
när han skriver om en pinnstol
än vad kravatten Lindqvist gör
i en hel rojalistbiografi

Johnny Cash
sjöng på San Quentin '69
sjöng på Österåkeranstalten '72
Mr. Congressman, you can't understand




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-06 07:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bilden tar jag avstånd från.

Men jag gillar detta med mysfascister och Nalle Puh-världen.
Just det där velourtassandet och den fånige Nasse!

"Hönan Agda" hatar jag. Det gjorde till sist även Cornelis.

Kul med tvålkopparna. Så sant. Herreys t ex. Backstreet Boys. Vad då "Backstreet"? Wayne County (sedermera sångare i Electric Chairs) hade ett band som hette Backstreet Boys innan några av DE tvålkopparna var påtänkta!

Men sjöng Cash verkligen på San Quentin?
Hellre Clash än Cash.
2023-07-06
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP