Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta lär bli den första texten, det finns inget att förtälja, allt som skrivs är vid direkta ord och inte något vägval - med alla skavanker som tillkommer och förströelse av det svenska språket.


Jag lovande att lova aldrig

Jag har aldrig varit något
nått eller någon
Jag har alltid svalt mer
än nån, mer kan jag inte svälja
Jag står på mina knän leendes
-varför ta allt så allvarligt?

Så när jag nu börjar återbruka
gamla fraser och citat
är det där jag finns?
I gamla minnen och laddade ord?

Jag kan tåga på
Existentialismens fana hänger
Men är vi inte trötta
på att allt måste vara detsamma?

Min ork ligger inte längre vid
att beskriva min själ som tunn
eller hur ljusen väljer att färga
mina önskningars mål

Här är jag - vem du än nu tror
Det finns inget värde
och med glädje
skiter jag i't

"Tystnadens tal
-Du är min spegel!"

Jag ser tillbaka, mer med glädje
idag än då
Vi har det här och har vi inte
så ses vi på andra sidan




Fri vers (Fri form) av Oförmögen
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-07 04:03



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
en mogen och distanserad text med en touch av humor
2023-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Oförmögen