Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom fattar inte

dom vet inte
vad tuff är för nåt

handlar inte om
höhö dum-macho
huligan gängbacill

handlar om
fri lejd

överlevnad
rädda sin själ

kraft att uthärda
slit och konflikt
nere på golven
då funkar inte
sötkonfekt

dom fattar inte
vill att man ska mjuka till sig
världen är inte nåt kuddrum
har aldrig varit

barbapapporna
och farbror barbro
fattar inte flaska

tatueringarna forsar nerför armarna
min frakturhistorik passar inte
in i deras kamomillsamkväm

de som kallar sig solidariska
är bra på att fnysa och flina
åt det som skiljer sig från
deras seminariebersåer
ruttna voro deras
ordbigarråer och
jämlikhetsridåer

vill tala oss till rätta
vilka ord vi får
och inte får
använda

tänk inte
på egen hand
den rätten är
reserverad för
oss som vet allt

varför säger de aldrig
arbetarklass?

hipster second hand
kvinnor med pannlugg
män med manbun
medelklasstofun
som använder
livets hårda skola
som skällsord

pyssel och fem myror
fattar inte varför man
tycker Rocky är den
bästa film som gjorts

vad har de i
vänstern att göra?

hör dom aldrig
prata arvsskatt
förmögenhetsskatt
passar väl inte riktigt
när man fått bostadsrätten
av bättre bemedlade päron

vad förstår de
rörande utslitna ryggar
när de knappt haft skoskav?

dom fattar inte




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-07-08 08:37



Bookmark and Share


  Sandra De Freitas VIP
Vilken stark text!
2023-07-16

  Federico Romano
Mycket bra, måste nog analysera texten så jag bokmärker den nu för att läsa om den.
2023-07-10

    Julia Engström VIP
?????? jättebra! Klockren text.
2023-07-10

  Larz Gustafsson VIP
"They Don't Understand" (Sham 69)

https://www.youtube.com/watch?v=_AmlcCgVgJI

2023-07-08

  Larz Gustafsson VIP
Makalöst!
2023-07-08
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP