Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Adresserat till Noelle


Utan samtycke

Jag är en despot
Som pådyvlar dig livet
Fastän jag är välmedveten om
Livets mödosamma stråk
Och obarmhärtiga lotteri

Tänk om du ärver mitt tunga sinnelag
Min tvivlande natur?
Höggravid och trettioåtta
Sökt frenetiskt efter meningen
Vänt på varje sten
Ännu sitter jag inte på svaren

Jag hoppas att du nickar upp mot solen
Lille vän
Och låter dess ljusstrimma vägleda dig
Genom livets skeenden

Om inte
Låt då denna poem
Vara en tröstande axel
Som torkar dina tårar
När allt du känner är nedslagenhet

Alla dessa samlade livserfarenheter
Dessa tankar som jag odlat i många år
Hoppas att de bär frukt
Och stillar din hunger

Aldrig har kärleken känt så stark
Än när jag föreställer mig dina konturer
Hur alltet kommer att reflekteras
I ljuset av dig

Antecknar här min hjärtesång på pergament
Som jag försluter med ett eldrött sigill

Adresserat till Noelle




Fri vers av Midnattsljus
Läst 45 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-19 15:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre

Oro hör livets mysterier till
mitt i kan vi blott ana var
dess lycka bor för att finna
den allra närmast intill.

Fint skildrat om oron som
hör var människa till.


2023-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Midnattsljus
Midnattsljus