Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Megafauna

apparaterna
vi tror vi behöver
söver och tar över

maskinlinjernas
pluralrövare går
på som utsvultna
stövare i jakt på
nya skattkistor
dreven deras
gräver nya
bottennivåer

dynastiernas
guldmunnar
kräver ny emalj
nya medaljer
på fasadverket

men blodet är rött
varje tid har sin
Jeanne d'Arc
tids nog kokar
grytorna nya
ord som får
kattguldet
att spricka

asteroider eller
istider, också
sånt som händer
utanför guldmuns
kvartalsrapport

AI-skärm
ingår inte i
evolutionens
artpärm

pleistocen
megafauna
garvar mammut
åt vår tidsfågel
mammonstruts

en dag kommer
nya mastodontfötter
trampa på de sista
skärvorna av vår
civilisation medan
etern ljuder av en
ny radiotystnad

jättesköldpaddan
sträckte huvudet
mot solen och log
sitt lugna leende
när de sista
plastresterna
äntligen blivit
matjord för nya
ormbunkar




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-19 21:11



Bookmark and Share


  Feminaz
Ett jagande efter vinden men samtidens trender är beroendeframkallande.
2023-08-06

  Larz Gustafsson VIP
Profit, profit...
2023-07-21
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP