Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnskogssommar

 

När molnen går som gråa vågor

Då svävar ytan högt i juli

Där ovan fuktig grönskas jordlukt

Och Skånes lummighet blir regnskog

Då sväller ån till amazonflod

Och abborrarna blir pirayor

Då flyger blåa fåglar praktfullt

Längs ån i vätans varma alskog

Naturmagi en skum och kvav kväll

Till jaguar förvandlas svart hund

Som löpt från hem och herre vild bort

Men vinden vänder fort mot nordan

Och håller åter Skåne kopplad

 




Bunden vers av Roggebogge VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2023-07-21 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP